logo-nvvk

Kustzeilers

 

Kustzeilers

Alle Hens

zaterdag 23 november 2019

 
Tijd
09:30 tot 17:30 uur
Inschrijfperiode
zaterdag 1 juni 2019 t/m maandag 18 november 2019
Locatie
De Horst; Driebergen
Aantal deelnemers
maximaal 120
 

alle-hensHet voorjaar begint veelbelovend en we hopen dat iedereen alweer lekker aan het zeilen is. De evenementencommissie zit ondertussen niet stil en is druk bezig met de volgende Alle Hens. Het thema van deze dag is: steek je handen uit je mouwen. We hebben al veel sprekers vastgelegd, zowel eigen leden als professionals (en soms zijn ze dat allebei). Hieronder een greep uit het programma.
Voor leden die nog niet bekend zijn met Alle Hens: dit is een dag van leden voor leden, waarbij kennis delen met elkaar op de eerste plaats komt, naast de ontmoeting met andere kustzeilers.  

 

Bram de Vries komt vertellen over zijn boot die hij in Zweden kocht. De delivery naar huis was een hele belevenis en hij kon zijn handen uit de mouwen steken, want onderweg ging er het nodige mis. In zijn workshop vertelt hij over de koop en de tocht naar huis.

 

Misschien had hij iets gehad kunnen hebben aan de workshop van Wouter Kruijt. Wouter vaart een groot jacht maar ook hij kan niet al het gereedschap meenemen dat hij zou willen. Wat stouw je wel aan boord en wat laat je op de steiger achter? Wouter geeft hints en tips om tot een juiste afweging te komen.

 

Als je aan het zeilen bent kun je altijd proberen een vis te verschalken. Monique van Mechelen heeft tijdens haar wereldomzeiling geëxperimenteerd met hengels, lijnen en aas. Tijdens haar workshop deelt ze haar ervaring, en ga je ook aan de slag om zelf kunstaas te maken en de perfecte vissersknopen te leggen (en ja, die zijn echt anders dan de knopen die je bij het zeilen gebruikt!).

 

Veiligheid is een belangrijk thema, we willen allemaal zeker op zee zijn. Bojan Michiels van Kessenich heeft veel ervaring met veiligheidskeuringen bij de ARC. Bojan wil ons veiligheidsbewustzijn graag vergroten en met praktische tips handvatten bieden om de veiligheid aan boord te optimaliseren.

 

Als geen ander weet solozeiler Bert van de Broek dat veiligheid niet in spullen zit maar in gedrag. Solo aan boord heb je namelijk alleen jezelf om op terug te vallen. Bert geeft in zijn workshop van een uur zijn visie op solozeilen. Ook handig voor double handed bemanningen!

 

Ellen Hooning geeft je tips ten aanzien van de verzekeringspolis aan de hand van de top 8 schades. Met voorbeelden en foto´s neemt zij ons mee door de voorwaarden van jachtverzekeringen in zijn algemeenheid. Een korte cursus voorwaarden lezen…..

 

Nu ben je alweer aan het zeilen, maar grote kans dat je in november de boot op de kant hebt staan. Alle Hens is dan het ideale moment om je kennis bij te spijkeren over onderhoud. Matthijs Blonk vertelt over de dieselbug en hoe die uit je tank te houden of te krijgen. Rake Rigging komt vertellen hoe je je staand en lopend want het beste kunt controleren. Polyservice geeft een workshop over gelcoat reparatie, in combinatie met Riwax poetsservice. En zo hebben we nog meer handige workshops bij Alle Hens.

Wat er ook gebeurt: er komt altijd weer een nieuw seizoen om je handen uit de mouwen te steken en je boot in het water te krijgen!