Alle Hens

zaterdag 23 november 2019

 
Tijd
09:15 tot 17:30 uur
Inschrijfperiode
zaterdag 1 juni 2019 t/m maandag 18 november 2019
Inschrijving te annuleren tot
vrijdag 15 november 2019
Locatie
De Horst; Driebergen
Aantal deelnemers
maximaal 140
 

alle-hens

Alle Hens, Hands-on, op en rond de boot.
We zijn te gast op  Landgoed de Horst in Driebergen-Rijsenburg. Het thema van deze dag is: steek je handen uit je mouwen. De evenementencommissie heeft maar liefst 14 sprekers bereid gevonden om elk zo’n 60 minuten te spreken over een specifieke vaardigheid.  Het zijn zowel eigen leden als professionals (en soms zijn ze dat allebei). Hieronder het programma.

Voor leden die nog niet bekend zijn met Alle Hens: dit is een dag van leden voor leden, waarbij kennis delen met elkaar op de eerste plaats komt, naast de ontmoeting met andere kustzeilers.  

Nu ben je alweer aan het zeilen, maar grote kans dat je in november de boot op de kant hebt staan. Alle Hens is dan het ideale moment om je kennis bij te spijkeren over onderhoud.

Wat er ook gebeurt: er komt altijd weer een nieuw seizoen om je handen uit de mouwen te steken en je boot in het water te krijgen!

 

Alle presentaties vinden plaats in diverse kamers van Het Landhuis. Er zijn 4 sessies van 8 interactieve workshops en zo'n 15 tot max 20 deelnemers per workshop.

 

Bram de Vries komt vertellen over zijn boot die hij in Zweden kocht. De delivery naar huis was een hele belevenis, want onderweg ging er het nodige mis. In zijn workshop vertelt hij over de koop en de tocht naar huis. Misschien had hij iets gehad kunnen hebben aan de workshop van Wouter Kruijt. Je kunt niet al het gereedschap meenemen dat je zou willen. Wat stouw je wel aan boord en wat laat je op de steiger achter? Wouter geeft hints en tips om tot een juiste afweging te komen. Bernard van Vliet heeft het over zeilvoering en zeilonderhoud. Als je aan het zeilen bent kun je altijd proberen een vis te verschalken. Monique van Mechelen deelt haar ervaring met hengels, lijnen en aas, en je gaat ook aan de slag om kunstaas te maken en de perfecte vissersknopen te leggen. Ad Krom neemt je mee in het gebruik van Quick Tide (Nautin). Veiligheid is een belangrijk thema, we willen allemaal zeker op zee zijn. Bojan Michiels van Kessenich wil ons veiligheidsbewustzijn graag vergroten en met praktische tips, handvatten bieden om de veiligheid aan boord te optimaliseren. Als geen ander weet solozeiler Bert van de Broek en Hestia van Stein Callenfels zijn ervaren solozeilers en gaan niet alleen in op de praktische aspecten van het solozeilen maar juist ook op de mentale kant. De solozeiler is niet zielig of alleen. Solozeilen geeft vrijheid, intense momenten en zelfvertrouwen. En hoe hebben Hestia en Bert het ervaren om samen als duo te zeilen? Fred Knitel helpt je bij de keuze voor ankergerei en geeft aanwijzingen over veilig ankeren. Ellen Hooning van Pantaenius, geeft je tips ten aanzien van de verzekeringspolis aan de hand van de top 8 schades. Een korte cursus voorwaarden lezen…..  Matthijs Blonk vertelt over de dieselbug en hoe die uit je tank te houden of te krijgen. Rake Rigging komt vertellen hoe je je staand en lopend want het beste kunt controleren. Polyservice geeft een workshop over gelcoat reparatie, en Riwax over beter poetsen. En JB Nautic laat zien hoe een reddingsvlot wordt gekeurd.

 

Tijdsindeling Alle Hens 

Inloop: 9.15 uur - 9.45 uur Lounge Landhuis

9.45 uur: welkom en naar de kamers

10.00 uur – 11.00 uur -> sessie 1 workshops; 

Pauze tussen 11.00 uur en 11.15 uur en wisseling kamers

11.15 uur – 12.15 uur -> sessie 2 workshops

Lunch tussen 12.30 uur en 13.30 uur in de Lounge van het Landhuis

Tevens 2e hands markt; en presentaties, zoals van de commissie Veiligheid

13.30 uur – 14.30 uur -> sessie 3 workshops

Pauze tussen 14.30 uur en 14.45 uur en wisseling kamers

14.45 uur – 15.45 uur -> sessie 4 workshops

 

15.45 uur – 17.00 uur borrel en afsluiting in de Lounge van het Landhuis.

 

Inschrijven doe je twee keer

We vragen je middels een apart inschrijfformulier een keuze te maken voor de vier sessies. Gebruik daarvoor de volgende link: inschrijfformulier workshops Geef bij de inschrijving onder opmerkingen aan of rekening gehouden moet worden met bepaalde allergieën of een dieet.

Schrijf je snel in. Er is op deze dag plaats voor maximaal 140 deelnemers. Na inschrijving voor de workshops moet je je nog aanmelden via mijnkustzeiler. (inlog vereist) We vragen een bijdrage van € 32,50 per persoon. Je ontvangt hiervoor een factuur per email.

 

Annuleringsvoorwaarden

  1. Na afmelding of uitschrijven vóór 15 november 2019 wordt de bijdrage teruggestort.
  2. Bij annulering vanaf 16 november dient men de bijdrage te betalen/ worden inschrijfkosten niet teruggestort. Je kunt wel een vervanger sturen.
  3. Bij afwezigheid op 23 november 2019 dient de bijdrage alsnog te worden betaald/vindt geen terugbetaling plaats.
  4. Indien bij 2. en 3. voorafgaand aan Alle Hens geen bijdrage is betaald  wordt alsnog een betalingsherinnering en/of een factuur verzonden naar de ingeschreven deelnemer.

 

 

 

Inschrijven