logo-nvvk

Kustzeilers

 

Kustzeilers

Huiskamerbijeenkomst Lofoten

zaterdag 9 maart 2019

 
Tijd
11:00 tot 15:30 uur
Inschrijfperiode
maandag 19 november 2018 t/m zaterdag 2 maart 2019
Inschrijving te annuleren tot
maandag 4 maart 2019
Locatie
Rijnsaterwoude
Aantal deelnemers
minimaal 4, maximaal 7
 

lofotenHuiskamerbijeenkomst Lofoten voor en door kustzeilers.
Kennis delen voor een goed voorbereide reis naar een interessant zeilgebied. 

Heb je plannen om naar de prachtige Lofoten/ noord Noorwegen  te gaan en wil je tips en trucs van ervaren mede-kustzeilers, dan heet Ariaan van Walsum je van harte welkom op deze huiskamerbijeenkomst. Hij wordt georganiseerd door Ariaan van Walsum en gehouden in Rijnsaterwoude, wellicht makkelijk bereikbaar voor de meesten dan Enschede.

Of heb je goede herinneringen aan de reis naar de magische Lofoten en wil je je kennis met anderen delen? Ook dan ben je welkom. Ariaan is er in 2015 geweest en kwam er in 2017 weer langs op weg naar Spitsbergen.

Margo en Joris Gonggrijp, die daar 4x rondvoeren, haken ook aan,  zodat in kleine groepjes kan worden gepraat en er meer kaartmateriaal beschikbaar is. Het is ook boeiend verschillende ervaringen naast elkaar te zetten.

Het gaat om het verkennen van het vaargebied, de absolute hoogtepunten en de verborgen geneugten. Verder kan de reis er naar toe aan bod komen, weerberichten enzovoort.  Het is tevens mogelijk om kaartmateriaal en pilots uit te wisselen. 

Het verdelen en rouleren in kleine groepjes werkt prima. De ervaring leert dat deelnemers elkaar veel te vertellen hebben. Elk op een eigen manier, met een Power Point presentatie, met iPad foto’s, kaarten en pilots. 

Programma:

10.00 uur    Ontvangst met koffie/thee
10.30 uur    Bespreken vaargebied aan de hand van pilots, foto’s en kaarten
15.30 uur    Einde bijeenkomst en afspraken voor een eventueel vervolg en/of voor ontmoetingen tijdens de reis. 

Inschrijven
Ben je een kenner of kandidaat? Schrijf je dan in voor deze huiskamerbijeenkomst. Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers. Voor koffie/thee en lunch vragen we een bijdrage van 7,50 euro per persoon.

De evenementencommissie coördineert de bijeenkomst en het bureau verzorgt de inschrijving (via mijnkustzeiler)  en de inning van de eigen bijdrage.